Studiedag ‘Filosoferen vandaag’

Voor leraars cultuurwetenschappen, filosofie, levensbeschouwelijke vakken, … organiseert de Educatieve Master in de Maatschappijwetenschappen (KU Leuven) in Leuven de studiedag ‘Filosoferen vandaag’.


We bekijken in de voormiddag enkele tendensen in de recente filosofie. Prof. dr. Helder De Schutter bespreekt hoe de politiek filosoof Will Kymlicka het liberaal nationalisme combineert met het multiculturalisme en koppelt dat aan hedendaagse maatschappelijke discussies. Dr. Lorenz Demey legt uit hoe de logica zich de laatste decennia heeft ontpopt van een deeldiscipline van de filosofie tot een zelfstandige wetenschap, met velerlei dwarsverbanden naar disciplines zoals taalkunde, psychologie, economie, wiskunde en informatica. In de namiddag kunt u kiezen uit twee workshops over de aanpak van filosoferen in de klas:  Kristof Van Rossem over ‘Luisteren – spreken – denken’ of Dr. Natascha Kienstra over ‘Filosoferen op niveau’.

 

Waar en wanneer?

  • 29 januari in Leuven, Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (KU Leuven), Tiensestraat
  • van 9u tot 14u30

Programma en inschrijvingen: website AVL

Meer nieuws van VEFO

Ckn

CKN introduceert beroepsgroep kinderfilosofen

Het Centrum Kinderfilosofie Nederland gaat vanaf 21 september voor gecertificeerde kinderfilosofen verschillende niveaus hanteren.

Lees meer

Kinderen Met Ballonnen Binnen

Wereldfilosofiedag 2021: vrijwilligers gezocht!

Donderdag 18 november 2021 is het de jaarlijkse UNESCO wereldfilosofiedag. Dit jaar kunnen leerlingen in het basisonderwijs dankzij VEFO genieten van een gratis filosofieles.

Lees meer

Intervisie

Intervisie leraars filosofie op 9 okt​ober

VEFO organiseert intervisies voor leraars die het nieuwe vak filosofie geven in Humane wetenschappen of Maatschappij- en welzijnswetenschappen.

Lees meer

Bekijk meer nieuws