Workshops kritisch nadenken over de EU in je klas

Het project Case4EU@school (KU Leuven) organiseert in oktober op verschillende locaties workshops “De Europese Unie in het leven van elke dag”. Je verneemt er hoe je via storytelling (het bespreken van casussen) leerlingen in het middelbaar kan aanzetten om kritisch na te denken over EU-rechten en -waarden.

 

Het KU Leuven team van Case4EU nodigt u graag uit op de nascholing tijdens deze gratis studienamiddag: De Europese Unie in het leven van elke dag – NIEUW in elke provincie: Workshops Case4EU@school

Hoe kan je als leerkracht lesgeven over de EU op een aantrekkelijke en concrete manier? In deze workshops gaan we aan de slag met verhalen gebaseerd op EU-rechtszaken. Je leert er werken met storytelling en EU-casusonderwijs: een innovatieve en boeiende methode voor leerkrachten en aspirant leerkrachten, toepasbaar in vele vakdomeinen en toegelicht met concrete voorbeelden.

Het doel van EU–casusonderwijs is om het DNA van de EU te leren kennen door verhalen van mensen (niet door een beschrijving van EU-instellingen), alsook om probleemoplossend en kritisch na te denken.

 

Waar en wanneer?

  • Gent, 26 oktober 2020, 13.30 – 17.00, Odisee Technologiecampus, Gebroeders de Smetstraat 1
  • Mechelen, 27 oktober 2020, 13.30-17.00,  13.30 – 16.30, Thomas More Campus Kruidtuin, Lange Ridderstraat 44
  • Diepenbeek, 28 oktober 2020, 14.30-17.30, UHasselt Campus Diepenbeek
  • Brussel, 29 oktober 2020, 13.30-17.00, KU Leuven Campus Brussel, Odisee, Warmoesberg 26
  • Brugge, datum nog te bepalen, vermoedelijk in februari

Meer informatie vind je hier

Voor wie?

  • leerkrachten secundair onderwijs in uiteenlopende vakgebieden in aso, bso, kso en tso: economie, ICT, talen, wetenschappen en techniek, PAV, mens en samenleving of actief burgerschap, cultuur- en gedragswetenschappen, godsdienst en niet-confessionele zedenleer, aardrijkskunde, geschiedenis, recht, media, …
  • ook voor leerkrachten die aanwezig waren op de studiedag op 22 nov. 2019
  • stakeholders in het onderwijs, zoals pedagogisch begeleiders en beleidsmedewerkers
  • studenten en docenten van de lerarenopleidingen.

 

Meer nieuws van VEF

Ckn

CKN introduceert beroepsgroep kinderfilosofen

Het Centrum Kinderfilosofie Nederland gaat vanaf 21 september voor gecertificeerde kinderfilosofen verschillende niveaus hanteren.

Lees meer

Kinderen Met Ballonnen Binnen

Wereldfilosofiedag 2021: vrijwilligers gezocht!

Donderdag 18 november 2021 is het de jaarlijkse UNESCO wereldfilosofiedag. Dit jaar kunnen leerlingen in het basisonderwijs dankzij VEFO genieten van een gratis filosofieles.

Lees meer

Intervisie

Intervisie leraars filosofie op 9 okt​ober

VEFO organiseert intervisies voor leraars die het nieuwe vak filosofie geven in Humane wetenschappen of Maatschappij- en welzijnswetenschappen.

Lees meer

Bekijk meer nieuws