Workshops kritisch nadenken over de EU in je klas

Het project Case4EU@school (KU Leuven) organiseert in april en mei in elke provincie workshops "De Europese Unie in het leven van elke dag". Je verneemt er hoe je via storytelling (het bespreken van casussen) leerlingen in het middelbaar kan aanzetten om kritisch na te denken over EU-rechten en -waarden.

Logo Eu@school@kuleuven

Het KU Leuven team van Case4EU nodigt u graag uit tot nascholing tijdens deze gratis studienamiddag: De Europese Unie in het leven van elke dag – NIEUW in elke provincie: Workshops Case4EU@school

Hoe kan je als leerkracht lesgeven over de EU op een aantrekkelijke en concrete manier? In deze workshops gaan we aan de slag met verhalen gebaseerd op EU-rechtszaken. Je leert er werken met storytelling en EU-casusonderwijs: een innovatieve en boeiende methode voor leerkrachten en aspirant leerkrachten, toepasbaar in vele vakdomeinen en toegelicht met concrete voorbeelden.

Het doel van EU–casusonderwijs is om het DNA van de EU te leren kennen door verhalen van mensen (niet door een beschrijving van EU-instellingen), alsook om probleemoplossend en kritisch na te denken.

Waar en wanneer?

Meer informatie vind je hier.

Voor wie?

  • leerkrachten secundair onderwijs in uiteenlopende vakgebieden in aso, bso, kso en tso: economie, ICT, talen, wetenschappen en techniek, PAV, mens en samenleving of actief burgerschap, cultuur- en gedragswetenschappen, godsdienst en niet-confessionele zedenleer, aardrijkskunde, geschiedenis, recht, media, …
  • ook voor leerkrachten die aanwezig waren op de studiedag op 22 nov. 2019
  • stakeholders in het onderwijs, zoals pedagogisch begeleiders en beleidsmedewerkers
  • studenten en docenten van de lerarenopleidingen.